Dzień Dobry
23.04.2020r.
Temat zajęć: Sporządzanie potraw z grzybów oraz potraw jarskich z warzyw, ziemniaków i grzybów
Cel zajęć: nabycie umiejętności sporządzania potraw z grzybów oraz potraw jarskich
Zagadnienia do zapisania w zeszycie:
- Obróbka wstępna grzybów
- Obróbka cieplna grzybów
- Zastosowanie grzybów do produkcji potraw
- Asortyment potraw jarskich z warzyw, grzybów, ziemniaków
Proszę zapoznać się z materiałem zamieszczonym w prezentacji
grzyby -obróbka wstępna i cieplna
oraz recepturami potraw z grzybów
Proszę również obejrzeć filmy na temat sporządzania wybranych potraw z grzybów ( na Youtube)
Przygotuj samodzielnie potrawę z grzybów. Wykorzystaj otrzymane receptury lub skorzystaj z innego dowolnego przepisu. Zdjęcie prześlij na adres: teresa.szymoniuk@wp.pl
Pozdrawiam i życzę przyjemnej pracy
Teresa Szymoniuk