Dzień dobry
14.05.2020 r.
Temat zajęć: Sporządzanie potraw z mlecznych napojów fermentowanych
Cel zajęć: nabycie umiejętności sporządzania potraw z mlecznych napojów fermentowanych
Zagadnienia do zapisania w zeszycie:
1. Mleczne napoje fermentowane
2. Zastosowanie mlecznych napojów fermentowanych do produkcji potraw
W celu realizacji tematu proszę zapoznać się z prezentacją
zastosowanie napoi fermentowanych w produkcji gastronomicznej
oraz recepturami potraw z napojów fermentowanych
Receptury potraw z produktów mlecznych fermentowanych. Receptury potraw z mlecznych napoi fermentowanych
proszę obejrzeć filmy
Proszę wykonać dowolną potrawę, której głównym składnikiem jest mleczny napój fermentowany.
Wykorzystaj do tego dołączone receptury lub skorzystaj z innego dowolnego przepisu. Wynik swej pracy prześlij na adres teresa.szymoniuk@wp.pl
Pozdrawiam
Teresa Szymoniuk