Uncategorized

Zajęcia praktyczne- technologia gastronomiczna I PT gr.2

Dzień dobry

14.05.2020 r.

Temat zajęć: Sporządzanie potraw z mlecznych napojów fermentowanych

Cel zajęć: nabycie umiejętności sporządzania potraw z mlecznych napojów fermentowanych

Zagadnienia do zapisania w zeszycie:

1. Mleczne napoje fermentowane

2. Zastosowanie mlecznych napojów fermentowanych  do produkcji potraw

W celu realizacji tematu proszę zapoznać się  z prezentacją

zastosowanie napoi fermentowanych w produkcji gastronomicznej

oraz recepturami potraw z napojów fermentowanych

Receptury potraw z produktów mlecznych fermentowanych. Receptury potraw z mlecznych napoi fermentowanych

proszę obejrzeć filmy

https://www.youtube.com/watch?v=udRrNbm9Dr0

 

 

 

 

Proszę wykonać dowolną potrawę, której głównym składnikiem jest mleczny napój fermentowany.

Wykorzystaj do tego dołączone receptury  lub skorzystaj z innego dowolnego przepisu. Wynik swej pracy prześlij na adres teresa.szymoniuk@wp.pl

Pozdrawiam

Teresa Szymoniuk