02.06.2020. Temat : Urządzenia chłodnicze ekspozycyjne.
Celem lekcji jest poznanie kolejnych chłodniczych urządzeń gastronomicznych oraz możliwości ich zastosowania w gastronomii.
- Podział urządzeń chłodniczych ekspozycyjnych
- Charakterystyka urządzeń ekspozycyjnych
W zakłdach gastronomicznych – restauracjach, barach, kawiarniach, cukierniach, na stołówkach wiele potraw, napojów, deserów przechowuje się w urządzeniach chłodniczych, zanim zostaną sprzedane. dlatego w miejscach dostepnych dla wzroku konsumenta ustawia się takie urządzenia ekspozycyjnę. Łączą one w sobie dwie funkcje – magazynowania i ekspozycji.
Podział urządzeń ekspozycyjnych:
- witryny chłodnicze – cukiernicze, do lodów, win, sushi
- szafy chłodnicze przeszklone
- lady chłodnicze
- regały chłodnicze otwarte
- barki sałatkowe
- chłodziarki barowe
Proszę zapoznać się z załaczoną prezentacją, sporządzić notatkę i przesłać na moją pocztę do 05.06.2020 .
URZĄDZENIA CHŁODNICZE EKSPOZYCYJNE
Pozdrawiam J Zając