Uncategorized

Zasady żywienia 2PT

27.05.2020 r.

Temat: Charakterystyka witamin rozpuszczalnych w tłuszczach

Celem lekcji jest poznanie funkcji witamin oraz ich źródeł w żywności.

Czas realizacji: 2 godziny lekcyjne

Zagadnienia:

  1. Rola poszczególnych witamin w organizmie
  2. Skutki nadmiaru i niedoboru
  3. Źródła pokarmowe witamin

Witaminy rozpuszczalne w tłuszczach - niezbędne dla zdrowia i urody

Witaminy rozpuszczalne w tłuszczach Narodowe Centrum Edukacji ...

Materiał nauczania zamieszczam w prezentacji.

WITAMINY DG

Slajdy do dzisiejszego tematu lekcji to 57-71.

W diagramie macie ładnie pokazane źródła witamin w żywności.

Proszę zrobić krótką notatkę do zeszytu przedmiotowego i przysłać do mnie zdjęcie na adres dorotagajowy@wp.p

Dorota Gajowy