06.04 2020 r.
Dzień dobry
Temat zajęć: Dobór maszyn i urządzeń do prowadzenia wybranych procesów technologicznych w przemyśle ciastkarskim
Czas realizacji: 3 godziny
Zagadnienia do tematu:
- Pojęcie i klasyfikacja wyrobów ciastkarskich
- Surowce do produkcji ciastkarskiej
- Metody spulchniania ciast
- Półprodukty ciastkarskie
- Wyposażenie techniczne ciastkarni
- Produkcja ciasta drożdżowego, francuskiego, kruchego, biszkoptowego i parzonego.
- Asortyment wyrobów z poszczególnych rodzajów ciast
W pierwszej kolejności proszę o zapoznanie się z materiałem nauczania zawartym w prezentacji.
Następnie proszę o obejrzenie filmów instruktażowych dotyczących produkcji poszczególnych rodzajów ciast.
Na zakończenie Waszej pracy poproszę o rozwiązanie testu.
Pytania proszę na adres dorotagajowy@wp.pl
Pozdrawiam
Dorota Gajowy