Uncategorized

Zajęcia praktyczne – prowadzenie przetwórstwa spożywczego 3MTP

06.04 2020 r.

Dzień dobry

Temat zajęć: Dobór maszyn i urządzeń do prowadzenia wybranych procesów technologicznych w przemyśle ciastkarskim

Czas realizacji: 3 godziny

Zagadnienia do tematu:

  1. Pojęcie i klasyfikacja wyrobów ciastkarskich
  2. Surowce do produkcji ciastkarskiej
  3. Metody spulchniania ciast
  4. Półprodukty ciastkarskie
  5. Wyposażenie techniczne ciastkarni
  6. Produkcja ciasta drożdżowego, francuskiego, kruchego, biszkoptowego i parzonego.
  7. Asortyment wyrobów z poszczególnych rodzajów ciast

W pierwszej kolejności proszę o zapoznanie się z materiałem nauczania zawartym w prezentacji.

PRZEMYSŁ CIASTKARSKI

Następnie proszę o obejrzenie filmów instruktażowych dotyczących produkcji poszczególnych rodzajów ciast.

Na zakończenie Waszej pracy poproszę o rozwiązanie testu.

TEST CIASTKARSTWO

Pytania proszę na adres dorotagajowy@wp.pl

Pozdrawiam

Dorota Gajowy