Temat: Charakterystyka techniczna urządzeń do doju i przechowywania mleka.
Data: 21.04.2020
Plan pracy:
- Na grupie na facebooku 2FT na której zostałeś dodany pod postem meldujesz swoją obecność i gotowość do pracy;
- Zapoznajesz się z plikiem tekstowym w którym znajduje się notatka z zajęć – Urządzenia do doju i wstępnej obróbki mleka plik obowiązuje przez 3 kolejne zajęcia – dostępny również na grupie;
- Oglądasz poniższe filmy:
– Kombinat rolny Kietrz udój mleka na przestrzeni lat:
– hala udojowa dla kóz
–OBSŁUGA I KONSERWACJA DOJAREK I DOJOWNI cz1
- Odpowiadasz na poniższe pytania:
– jak zmieniła się technologia udoju na przestrzeni lat
– czym różni się technologia udoju krów od udoju kóz
– co to jest i jak działa pulsator?
Notatkę proszę zapisać w zeszycie – po zrealizowaniu tematów związanych z urządzeniami udojowymi należy wysłać zdjęcia notatek – o terminie poinformuję na ostatnich zajęciach z tego działu.
Reszta materiałów zostanie udostępniona w grupie na facebooku – tam prowadzimy również dyskusję na temat udoju i urządzeń udojowych.
Pozdrawiam,
Tomasz Bogusz