15-05-2020
Temat.Procesy beztlenowego uzyskiwania energii
Celem lekcji jest poznanie istoty oddychania beztlenowego oraz fermentacji
1 Oddychanie beztlenowe- całkowite utlenianie substratu organicznego
- produkty oddychania beztlenowego
- organizmy oddychające beztlenowo
2. Fermentacja- niecałkowite utlenianie substratu organicznego w warunkach beztlenowych
- typy fermentacji -końcowy produkt fermentacji
- organizmy przeprowadzające fermentację
3.Wykorzystanie fermentacji w przemyśle spożywczym
Materiał do dzisiejszego tematu znajduje się w podręczniku na stronie 195-197
Proszę zapoznać się z materiałem zawartym w podręczniku
Proszę zrobić notatkę w zeszycie wedłg podanego powyżej planu.
Proszę w celu utrwalenia wiadomości o zrobienie w Kartach pracy
zadania 37 strona 102
Polecam film https://www.youtube.com/watch?v=fqx__v8fZIc
D.Koczkodaj dkoczkodaj@poczta.fm