Konkurs na plakat promujący zdrową żywność był podsumowaniem Projektu czytelniczego „Cztery pory roku na talerzu” realizowanego w ramach Priorytetu 3 „Narodowego Programu Rozwoju Czytelnictwa 2.0. na lata 2021-2025”
W konkursie wzięli udział chętni uczniowie Technikum, kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych.
Komisja konkursowa postanowiła wyróżnić wszystkie sześć prac, które wpłynęły na konkurs.
Wyróżnienia otrzymały:
Aurelia Kiryłowicz z kl. I PT
Milena Łobińska z kl. I PT
Amelia Kociel z kl. II PT
Ewa Adrian z kl. III PT
Magdalena Trubaj z kl. III P4
Konstancja Kalinowska z kl. III P4
30 listopada Pani Dyrektor Agnieszka Piekarska wręczyła wyróżnionym uczennicom dyplomy i nagrody rzeczowe. Nagrodami w konkursie były najnowsze, piękne wydania książek kulinarnych, które zostały zakupione ze środków przyznanych w ramach NPRCz 2021. Mamy nadzieję, że pozycje te przyczynią się do poszerzenia wiedzy i umiejętności naszych uczniów.
Serdeczne dziękujemy wszystkim uczniom i nauczycielom z bloku żywieniowego: Dorocie Gajowy i Joannie Michaluk za zaangażowanie.
Koordynator projektu Bożena Kusiuk