Uncategorized

Zajęcia praktyczne – technologia gastronomiczna I PT gr.II

Dzień Dobry

30.04.2020r.

Temat zajęć: Sporządzanie potraw z owoców

Cel zajęć nabycie umiejętności sporządzania potraw z owoców

Zagadnienia do zapisania w zeszycie:

1. Obróbka wstępna owoców

2. Obróbka cieplna owoców

3. Asortyment potraw i napojów z owoców

4. Dekoracje z owoców

W celu realizacji tematu proszę o zapoznanie z prezentacją

owoce

oraz  recepturami potraw z owoców

Owoce receptury

Proszę również obejrzeć filmy na temat sporządzania wybranych potraw z owoców

 

 

 

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=4-SLMwyagVQ

 

 

Przygotuj samodzielnie potrawę z owoców. Wykorzystaj otrzymane receptury lub skorzystaj z innego dowolnego przepisu. Zdjęcie gotowej potrawy prześlij na adres: teresa.szymoniuk@wp.pl

Pozdrawiam i życzę przyjemnej pracy

Teresa Szymoniuk