Zajęcia praktyczne -technologia gastronomiczna– I PT gr.I
Temat: Sporządzanie potraw z ziemniaków gotowanych.
Data: 02.04.2020
Ilość godzin lekcyjnych: 4
Plan zajęć:
- Zapoznajcie się z materiałami dla ucznia, które otrzymaliście do tematu zajęć.
- W zeszycie zajęć zróbcie krótką notatkę na temat:
– obróbki wstępnej i cieplnej ziemniaków;
– asortymentu potraw z ziemniaków gotowanych; - Do tematu dołączcie otrzymane receptury gastronomiczne.
- Obejrzyjcie filmy instruktażowe na temat sporządzania wybranych potraw z gotowanych ziemniaków, które są dostępne na platformie
i są elementem ćwiczeń interaktywnych do zajęć.
Ćwiczenie. Przygotuj samodzielnie potrawę z ziemniaków gotowanych. Wykorzystaj otrzymane receptury lub skorzystaj z innego dowolnego przepisu.
Zdjęcie wykonanej potrawy, którą prezentujecie proszę przesłać na moją pocztę do dnia 8 kwietnia 2020 r.
Pamiętajcie o przestrzeganiu przepisów BHP
Sylwia Grzywaczewska