1P4 (Tech)Zdalne Lekcje

Zajęcia praktyczne-technologia gastronomiczna I P4

Zajęcia praktyczne -technologia gastronomiczna– I P4

Temat: Sporządzanie potraw z ziemniaków gotowanych.

Data: 02.04.2020

Ilość godzin lekcyjnych: 4

Plan zajęć:

  1. Zapoznajcie się z materiałami dla ucznia, które otrzymaliście do tematu zajęć.
  2. W zeszycie zajęć zróbcie krótką notatkę na temat:
    – obróbki wstępnej i cieplnej ziemniaków;
    – asortymentu potraw z ziemniaków gotowanych;
  3. Do tematu dołączcie otrzymane receptury gastronomiczne.
  4. Obejrzyjcie filmy instruktażowe na temat sporządzania wybranych potraw z gotowanych ziemniaków, które są dostępne na platformie
    i są elementem ćwiczeń interaktywnych do zajęć.

Ćwiczenie. Przygotuj samodzielnie potrawę z ziemniaków gotowanych. Wykorzystaj otrzymane receptury lub skorzystaj z innego dowolnego przepisu.

Zdjęcie wykonanej potrawy, którą prezentujecie proszę przesłać na moją pocztę do dnia 8 kwietnia 2020 r.

Pamiętajcie o przestrzeganiu przepisów BHP

 

Sylwia Grzywaczewska