Uncategorized

Zajęcia praktyczne-technologia gastronomiczna I P4

23.04.2020 r.

Temat zajęć: Sporządzanie potraw z grzybów oraz potraw jarskich z warzyw, ziemniaków i grzybów.

Cel zajęć: nabycie umiejętności sporządzania potraw z grzybów oraz potraw jarskich.

Plan zajęć:

  1. Zapoznaj się z materiałem dla ucznia :Materiał dla ucznia- sporządzanie potraw z grzybów
  2. W zeszycie zrób notatkę na temat:
  • obróbki wstępnej grzybów
  • obróbki cieplnej grzybów
  • zastosowania grzybów do produkcji potraw
  • asortymentu potraw jarskich z warzyw, grzybów, ziemniaków
  1. Obejrzyj filmy instruktażowe, które dostępne masz na platformie LearningApps. Rozwiąż dostępne ćwiczenia interaktywne.
  2. Wykonaj samodzielnie jedno z trzech ćwiczeń do wyboru. Zdjęcie potrawy prześlij na mój adres e-mail :s.grzywaczewska@wp.pl.

Receptury potraw: Receptury potraw- sporządzanie potraw z grzybów

Życzę przyjemnej i owocnej pracy.

Sylwia Grzywaczewska