Uncategorized

Zajęcia praktyczne – technologia gastronomiczna 3 MTP

01.04.2020r.

Witam ! Temat: Sporządzanie i ekspedycja potraw wegetariańskich

  1. Pojęcie wegetarianizmu, jego rodzaje. https://sante.pl/jedz-zdrowo/wegetarianizm-wplyw-diety-wegetarianskiej-na-zdrowie/
  2. Metody i techniki stosowane przy sporządzaniu potraw wegetariańskich http://www.odzywianie.info.pl/kuchnia/artykuly/art,techniki-przyrzadzania-posilkow-ktore-sa-najzdrowsze.html
  3. Potrawy wegetariańskie – obejrzyj zdjęcia potraw wegetariańskich wpisując w wyszukiwarce hasło potrawy wegetariańskie – zdjęcia /grafika
  4. Na pocztę elektroniczną prześlę wam prezentację, która pomoże wam poznać wegetarianizm.
  5. Zadanie dla was do wykonania podsumowujące nasze dzisiejsze zajęcia to ułożenie krzyżówki lub rebusu. Rozwiązaniem – hasłem będzie słowo ,, weganin” lub inne związane z dzisiejszymi zajęciami . Układ krzyżówki dowolny, długość, słów –haseł dowolna.

Można też ułożyć krótki wierszyk lub hasło reklamowe dotyczące wegetarianizmu. Termin wykonania zadania i nadesłania w celu sprawdzenia i oceny 07.04.2020r. pracę wysyłamy na moją pocztę jolantazajac66@wp.pl lub dziennik

W razie pytań lub wątpliwości jestem do waszej dyspozycji.

Miłej pracy .

Jolanta Zając