23.04.2020 r.
Temat zajęć: Sporządzanie potraw z grzybów oraz potraw jarskich z warzyw, ziemniaków i grzybów.
Cel zajęć: nabycie umiejętności sporządzania potraw z grzybów oraz potraw jarskich.
Plan zajęć:
- Zapoznaj się z materiałem dla ucznia :Materiał dla ucznia- sporządzanie potraw z grzybów
- W zeszycie zrób notatkę na temat:
- obróbki wstępnej grzybów
- obróbki cieplnej grzybów
- zastosowania grzybów do produkcji potraw
- asortymentu potraw jarskich z warzyw, grzybów, ziemniaków
- Obejrzyj filmy instruktażowe, które dostępne masz na platformie LearningApps. Rozwiąż dostępne ćwiczenia interaktywne.
- Wykonaj samodzielnie jedno z trzech ćwiczeń do wyboru. Zdjęcie potrawy prześlij na mój adres e-mail :s.grzywaczewska@wp.pl.
Receptury potraw: Receptury potraw- sporządzanie potraw z grzybów
Życzę przyjemnej i owocnej pracy.
Sylwia Grzywaczewska