Zajęcia praktyczne z technologii gastronomicznej– 1 PT gr.I
Temat: Sporządzanie potraw smażonych i pieczonych z ziemniaków.
Data: 16.04.2020
Ilość godzin lekcyjnych: 4
Cel zajęć: Nabycie umiejętności sporządzania potraw z ziemniaków i ciasta ziemniaczanego.
Drodzy uczniowie;
I. Zapoznajcie się z materiałem dla ucznia korzystając z załączonego dokumentu.
Sporządzanie potraw smażonych i pieczonych z ziemniaków
II. Zalogujcie się na platformę LearningAps.org i obejrzyjcie filmy instruktażowe prezentujące sposób wykonania podstawowych potraw smażonych i pieczonych z ziemniaków. Aktywność na platformie jest potwierdzeniem Waszej obecności.
III. Wykonajcie ćwiczenie:
Sporządźcie potrawę pieczoną lub smażoną z ziemniaków według wybranej dowolnie receptury, dobierz dodatek i sposób podania. Sposób wykonania ćwiczenia opisany jest w materiale dla ucznia.
IV. Prześlijcie zdjęcie wykonanej potrawy, recepturę i sposób jej wykonania na mój adres e-mail do dnia 23 kwietnia.
Pozdrawiam serdecznie i życzę przyjemnej pracy.
Sylwia Grzywaczewska