Uncategorized

Zajęcia praktyczne-technologia gastronomiczna 1 PT-gr.I

Zajęcia praktyczne z technologii gastronomicznej– 1 PT gr.I

Temat: Sporządzanie potraw smażonych i pieczonych z ziemniaków.

Data: 16.04.2020

Ilość godzin lekcyjnych: 4

Cel zajęć: Nabycie umiejętności sporządzania potraw z ziemniaków i ciasta ziemniaczanego.

Drodzy uczniowie;

I. Zapoznajcie się z materiałem dla ucznia korzystając z załączonego dokumentu.

Sporządzanie potraw smażonych i pieczonych z ziemniaków

II. Zalogujcie się na platformę LearningAps.org i obejrzyjcie filmy instruktażowe prezentujące sposób wykonania podstawowych potraw smażonych i pieczonych z ziemniaków. Aktywność na platformie jest potwierdzeniem Waszej obecności.

III. Wykonajcie ćwiczenie:

Sporządźcie  potrawę  pieczoną  lub smażoną z  ziemniaków  według  wybranej dowolnie receptury,  dobierz  dodatek i sposób podania. Sposób wykonania ćwiczenia opisany jest w materiale dla ucznia.

IV. Prześlijcie zdjęcie wykonanej potrawy, recepturę i sposób jej wykonania na mój adres e-mail do dnia 23 kwietnia.

 

Pozdrawiam serdecznie i życzę przyjemnej pracy.

Sylwia Grzywaczewska