Uncategorized

Zajęcia praktyczne – prowadzenie przetwórstwa spożywczego 3MTP

Dzień dobry

Temat zajęć: Dobór maszyn i urządzeń do prowadzenia wybranych procesów technologicznych w przemyśle piekarskim

Czas realizacji: 2 godziny

Zagadnienia do tematu:

  1. Pojęcie piekarstwa
  2. Podział wyrobów piekarskich
  3. Surowce do produkcji pieczywa
  4. Etapy produkcji pieczywa
  5. Wyposażenie techniczne piekarni

W pierwszej kolejności proszę zapoznać się z materiałem nauczania zawartym w prezentacji.

PRZEMYSŁ PIEKARSKI

Następnie proponuję obejrzenie filmu „Pieczenie chleba”

www.youtube.com/watch?v=ycJU7LnJU5M

W oparciu o poznane treści proszę o rozwiązanie testu.

TEST PIEKARSTWO

O kontakt proszę pod adresem dorotagajowy@wp.pl

Pozdrawiam

Dorota Gajowy