Uncategorized

Zajęcia praktyczne – procesy technologiczne w gastronomii 3 MTP

08.04.2020

Dzień dobry .

Temat:

Sporządzanie i ekspedycja potraw wegetariańskich – potrawy świąteczne.

Przed nami wyjątkowy czas – czas Świąt Wielkanocnych. Osoby stosujące dietę wegetariańską , również sporządzają na ten czas świąteczne potrawy.

  1. Potrawy wegetariańskie – świąteczne https://polki.pl/wielkanoc,wegetarianskie-przepisy-na-wielkanoc-11-najlepszych-pomyslow,10415874,artykul.html
  2. Wielkanoc wegetarian – http://magazyn-kuchnia.pl/magazyn-kuchnia/56,123978,11464789,Wielkanoc_wegetarian.html?disableRedirects=true
  3. Jaką potrawę wegetariańską chciałabym zobaczyć na swoim stole i dlaczego?
  4. Zadanie dla was do wykonania podsumowujące nasze dzisiejsze zajęcia to rozwiązanie testu ,, Odkryj swoją dietetyczną osobowość ‘’ i dokonanie samooceny swojego żywienia dietetycznego.
  5. Termin wykonania zadania i nadesłania w celu sprawdzenia i oceny 15.04.2020r. Pracę wysyłamy na moją pocztę jolantazajac66@wp.pl lub dziennik.

TEST – ŻYWIENIE DIETETYCZNE

W razie pytań lub wątpliwości jestem do waszej dyspozycji.

Miłej pracy i Wesołych Świąt życzy

Jolanta Zając