Uncategorized

Zajęcia praktyczne – procesy technologiczne w gastronomii 3 MTP

15.04.2020r.

Dzień dobry.

Temat : Koncentraty spożywcze – zastosowanie do sporządzania potraw i napojów

Święta, święta i po świętach, a więc wracamy z nowymi zapasami energii do pracy po przerwie świątecznej.

Zadania na dzisiaj :

  1. Pojęcie koncentratu spożywczego
  2. Rodzaje i podział koncentratów
  3. Zastosowanie koncentratów do produkcji potraw i napojów

Treści do dzisiejszych zajęć znajdziecie pod tym adresem

https://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=8&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwiQ5f_8geboAhXO3KQKHbsaCdUQFjAHegQIChAB&url=https%3A%2F%2Fdocplayer.pl%2F17919286-Koncentraty-spozywcze-to-produkty-zywnosciowe-otrzymywane-metoda-przemyslowego-odwodnienia-lub-zageszczenia-surowcow-roslinnych-i-zwierzecych.html&usg=AOvVaw0ooAYQme9gYTUCHcOsy4YG

Ćwiczenie – zaplanuj zestaw śniadaniowy i obiadowy lub obiadowy i kolacyjny sporządzony z wykorzystaniem koncentratów spożywczych.

Czy zdarza ci się korzystać z koncentratów?

Propozycję prześlij na adres jolantazzajac66@wp.pl lub dziennik elektroniczny.

W razie pytań lub wątpliwości jestem do waszej dyspozycji.

Ćwiczenia proszę przesłać do 21.04.2020r.

Pozdrawiam

Jolanta Zając