Uncategorized

Zajęcia praktyczne – procesy technologiczne w gastronomii 2 PT

Dzień dobry

29.05.2020r.

Temat zajęć: Sporządzanie ciast parzonych

Cel zajęć: doskonalenie umiejętności wykonywania wyrobów z ciasta parzonego

Dzisiaj są to ostanie zajęcia  z ciast parzonych. Proponuję wykonanie  ciasta – karpatkę

Zagadnienie do zapisania w zeszycie:

  1. Analiza receptury na karpatkę
  2. Przygotowanie składników
  3. Dobór, naczyń, narzędzi i sprzętu do wykonania ciasta
  4. Praca produkcyjna
  5. Formowanie wyrobu, pieczenie
  6. . Ocena organoleptyczna ciasta

Proszę zapoznać się z recepturą ciasta

KARPATKA

oraz obejrzeć filmy

 

 

Proszę o sporządzenie ciasta parzonego karpatka wykorzystując załączoną recepturę lub  wykorzystać  inną recepturę  i upiec ciasto . Zdjęcie gotowego wyrobu przesłać na adres teresa.szymoniuk @wp.pl

Pozdrawiam