Uncategorized

Zajęcia praktyczne – procesy technologiczne 2FTP

08.04.2020 r.

Dzień dobry

Temat zajęć: Sporządzanie ciast biszkopotowo – tłuszczowych

Celem zajęć jest doskonalenie umiejętności sporządzania wyrobów z ciasta biszkoptowo – tłuszczowego.

Zagadnienia do zajęć:

  1. Składniki podstawowe i uzupełniające ciasta
  2. Techniki sporządzania ciasta
  3. Formowanie i pieczenie wyrobów
  4. Elementy dekoracyjne wykorzystane przy produkcji ciasta

 

Dla przypomnienia     wiadomości poznanych na poprzednich zajęciach przesyłam materiały w załączniku.        almanach tom 4 technologia ciastkarska

Proszę również o obejrzenie filmu dotyczącego sporządzania mazurka wielkanocnego

a następnie wypełnijcie karty pracy.

KARTA PRACY PIASKOWE 2

Termin nadsyłania kart pracy 15.04.2020 r.

Tematyka zajęć zbiegła się ze czasem świątecznym, dlatego proponuję, żebyście spróbowali upiec mazurka w zaciszu swojej kuchni i pochwalili się przesyłając do mnie zdjęcia.

Kontakt ze mną dorotagajowy@wp.pl

Wesołych świąt (mimo wszystko)

Dorota Gajowy