08.04.2020 r.
Dzień dobry
Temat zajęć: Sporządzanie ciast biszkopotowo – tłuszczowych
Celem zajęć jest doskonalenie umiejętności sporządzania wyrobów z ciasta biszkoptowo – tłuszczowego.
Zagadnienia do zajęć:
- Składniki podstawowe i uzupełniające ciasta
- Techniki sporządzania ciasta
- Formowanie i pieczenie wyrobów
- Elementy dekoracyjne wykorzystane przy produkcji ciasta
Dla przypomnienia wiadomości poznanych na poprzednich zajęciach przesyłam materiały w załączniku. almanach tom 4 technologia ciastkarska
Proszę również o obejrzenie filmu dotyczącego sporządzania mazurka wielkanocnego
a następnie wypełnijcie karty pracy.
Termin nadsyłania kart pracy 15.04.2020 r.
Tematyka zajęć zbiegła się ze czasem świątecznym, dlatego proponuję, żebyście spróbowali upiec mazurka w zaciszu swojej kuchni i pochwalili się przesyłając do mnie zdjęcia.
Kontakt ze mną dorotagajowy@wp.pl
Wesołych świąt (mimo wszystko)
Dorota Gajowy