06.04.2020 r.
Dzień dobry
Temat zajęć: Sporządzanie ciast biszkoptowo – tłuszczowych
Zagadnienia do zajęć:
- Cechy charakterystyczne ciasta
- Składniki podstawowe i uzupełniające ciasta
- Techniki wykonania ciasta
- Asortyment wyrobów z ciasta biszkoptowo-tłuszczowego
W celu zapoznania się z tematem proszę przeanalizować treści podręcznika zawarte w rozdziale CIASTA BISZKOPTOWE oraz WYROBY Z CIASTA BISZKOPTOWEGO.
almanach tom 4 technologia ciastkarska
Następnie proszę obejrzeć film BABKA PIASKOWA
Waszym zadaniem na dzisiaj będzie wypełnienie kart pracy dotyczących sporządzania jednego z wyrobów z ciasta biszkoptowo-tłuszczowego, czyli babki piaskowej. A dlaczego babka piaskowa? Ciasto biszkoptowo-tłuszczowe jest nazywane ciastem piaskowym ze względu na rozsypującą się strukturę i dlatego tych nazw używamy zamiennie.
Kontakt ze mną dorotagajowy@wp.pl
Pozdrawiam
Dorota Gajowy