Zajęcia praktyczne -organizacja produkcji rolniczej– 3 FT gr. I i II
Temat: Procedury przeprowadzania egzaminu potwierdzającego kwalifikacje w zawodzie.
Data: 16.04.2020
Ilość godzin lekcyjnych: 4
Drodzy uczniowie;
Niebawem przystąpicie do pierwszego egzaminu potwierdzającego kwalifikacje w zawodzie. Egzaminy zaplanowane są na dzień dzisiejszy na koniec czerwca-początek lipca. Dlatego na dzisiejszych zajęciach chciałabym, abyście zapoznali się ze sposobem organizacji
i przeprowadzania egzaminu potwierdzającego kwalifikacje w zawodzie przeprowadzanego z zakresu kwalifikacji zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodach z 2017 r. obowiązującą w roku szkolnym 2019/2020.
Proszę dokładnie zapoznać się z dokumentem, w którym szczegółowo opisany jest egzamin. Jeżeli będzie możliwość przeszkolenia
Was w sposób tradycyjny, to powtórzymy najważniejsze punkty, które będą Was obowiązywać.
Proszę zapoznajcie się z załączonym dokumentem, szczególnie z punktami:
2.1. Informacje ogólne o egzaminie potwierdzającym kwalifikacje w zawodzie- str.8;
2.2. Charakterystyka egzaminu potwierdzającego kwalifikacje w zawodzie- str.8;
3.10. Dostosowanie warunków i formy przeprowadzania egzaminu potwierdzającego kwalifikacje w zawodzie do potrzeb edukacyjnych
i możliwości psychofizycznych zdających- str.48-52;
15. Informacja dla zdającego egzamin potwierdzający kwalifikacje w zawodzie w roku szkolnym 2019/2020- str.119-126;
10. Unieważnienia egzaminu potwierdzającego kwalifikacje w zawodzie- str.104-106;
W razie pytań dotyczących egzaminu proszę o wiadomość na dzienniku elektronicznym.
Sylwia Grzywaczewska