Dzień dobry
03.04.2020 r.
Temat zajęć: Dobieranie bielizny stołowej w zależności od świadczonych usług
Temat ten będziemy realizować przez 4 godziny.
Zagadnienia do tematu:
- Rodzaje bielizny stołowej
- Techniki nakrywania stołów
- Składanie i rozkładanie obrusów
- Zmiana obrusa w obecności gościa
- Techniki składania serwetek
- Wykorzystanie bielizny stołowej
W pierwszej kolejności proszę zapoznać się z materiałem nauczania.
Proponuję również obejrzenie filmu instruktażowego dotyczącego nakrywania stołu bielizną stołową.
Następnie proszę odpowiedzieć na pytania:
- Jakie jest przeznaczenie bielizny stołowej?
- Jaki jest asortyment bielizny stołowej?
- Jaki jest cel stosowania moltonów?
- Od czego zależy wybór bielizny stołowej?
- Jak należy dobierać obrusy do stołów?
Kontakt ze mną pod adresem dorotagajowy@wp.pl
Proszę za tydzień, o ile to będzie możliwe, zorganizować sobie 3-4 serwetki papierowe, duże, kwadratowe.
Pozdrawiam
Dorota Gajowy