28.05 2020
Temat: Urządzenia chłodnicze technologiczne
Celem lekcji jest poznanie urządzeń chłodniczych wykorzystywanych w procesie technologicznym
- Przeznaczenie urządzeń technologicznych
- Rodzaje urządzeń technologicznych
Urządzenia gastronomiczne w zakładzie gastronomicznym wykorzystuje się niemalże w każdym miejscu. Zapewniają należyte przechowywanie produktów żywnościowych. Urządzenia chłodnicze technologiczne wykorzystywane są w procesach obróbki surowców, półproduktów do utrwalania wyrobów gotowych oraz do produkcji lodów w zakładach gastronomicznych.
URZADZENIA CHŁODNICZE TECHNOLOGICZNE
Na zdjęcie notatki czekam do czwartku 30.05.2020 .Wszelkie pytania i informacje zwrotne należy kierować do mnie na e-mail – jolantazajac66@wp.pl lub poprzez e-dziennik wpisując w tytule wiadomości imię i nazwisko ucznia oraz klasę.
Powodzenia. J. Zając