Uncategorized

Wyposażenie techniczne zakładów gastronomicznych I P4

Dzień Dobry

11.05.2020r.

Temat: Maszyny i urządzenia do mycia i wyparzania naczyń o działaniu okresowym

Cel lekcji: poznanie i identyfikowanie maszyn i urządzeń do mycia i wyparzania naczyń o działaniu okresowym

Zagadnienia do zapisania  i opracowania w zeszycie:

  1. Podstawowe wyposażenie zmywalni naczyń

a. do mycia ręcznego

b. do mycia mechanicznego

2. Maszyny do mycia naczyń

a. podział w zależności od sposobu działania

–  działanie okresowe

–  działanie ciągłe

b. podział w zależności  od przeznaczenia

– do mycia naczyń stołowych

– do mycia naczyń kuchennych

– do mycia szklanek i kieliszków

– uniwersalne

2. Zmywarki komorowe

3. Zmywarki kapturowe

Proszę zapoznać z materiałem 18_8.1_WG_tresc

https://www.google.com/search?sxsrf=ALeKk01BfntHCrMKl18Tzip2CrViVEqSJw:1589150873270&source=univ&tbm=isch&q=zmywarki+komorowe&client=firefox-b-d&sa=X&ved=2ahUKEwiWua6qsKrpAhUo0aYKHQXzDaEQsAR6BAgHEAE&biw=1360&bih=650

Pozdrawiam

Teresa Szymoniuk