Dzień Dobry
11.05.2020r.
Temat: Maszyny i urządzenia do mycia i wyparzania naczyń o działaniu okresowym
Cel lekcji: poznanie i identyfikowanie maszyn i urządzeń do mycia i wyparzania naczyń o działaniu okresowym
Zagadnienia do zapisania i opracowania w zeszycie:
- Podstawowe wyposażenie zmywalni naczyń
a. do mycia ręcznego
b. do mycia mechanicznego
2. Maszyny do mycia naczyń
a. podział w zależności od sposobu działania
– działanie okresowe
– działanie ciągłe
b. podział w zależności od przeznaczenia
– do mycia naczyń stołowych
– do mycia naczyń kuchennych
– do mycia szklanek i kieliszków
– uniwersalne
2. Zmywarki komorowe
3. Zmywarki kapturowe
Proszę zapoznać z materiałem 18_8.1_WG_tresc
https://www.google.com/search?sxsrf=ALeKk01BfntHCrMKl18Tzip2CrViVEqSJw:1589150873270&source=univ&tbm=isch&q=zmywarki+komorowe&client=firefox-b-d&sa=X&ved=2ahUKEwiWua6qsKrpAhUo0aYKHQXzDaEQsAR6BAgHEAE&biw=1360&bih=650
Pozdrawiam
Teresa Szymoniuk