30.04.2020r.
Temat : Instalacja wentylacyjna i klimatyzacyjna w zakładzie gastronomicznym
Cel lekcji: poznanie budowy, działania i obsługi instalacji wentylacyjnej i klimatyzacyjnej w zakładzie gastronomicznym
Zagadnienia do zapisania w zeszycie:
- Podział wentylacji
- Wentylacja naturalna
- przewietrzania
- infiltracja
- aeracja
- grawitacyjna
3. Wentylacja mechaniczna
- wywiewna
- nawiewna
- nawiewno – wywiewna
4. Instalacja klimatyzacyjna
5. Klimatyzatory
6. Zasady użytkowania instalacji wentylacyjnej i klimatyzacyjnej.
Proszę zapoznać się z materiałem zawartym w prezentacji
Przypominam o zaplanowanych sprawdzianach 05.05.20r. z technologii gastronomicznej Ryby i owoce morza, 07.05.20r. z wyposażenia technicznego zakładów gastronomicznych Instalacje(elektryczna, gazowa, wodno-kanalizacyjna, grzewcza, wentylacyjno – klimatyzacyjna) zakładów gastronomicznych.
Pozdrawiam
Teresa Szymoniuk