Uncategorized

Wyposażenie techniczne zakładów gastronomicznych i bhp I PT

30.04.2020r.

Temat : Instalacja wentylacyjna i klimatyzacyjna w zakładzie gastronomicznym

Cel lekcji: poznanie budowy, działania i obsługi instalacji wentylacyjnej i klimatyzacyjnej w zakładzie     gastronomicznym

Zagadnienia do zapisania w zeszycie:

  1. Podział wentylacji
  2. Wentylacja naturalna
  • przewietrzania
  • infiltracja
  • aeracja
  • grawitacyjna

3. Wentylacja mechaniczna

  • wywiewna
  • nawiewna
  • nawiewno – wywiewna

4. Instalacja klimatyzacyjna

5. Klimatyzatory

6. Zasady użytkowania instalacji wentylacyjnej i klimatyzacyjnej.

Proszę zapoznać się z materiałem zawartym w prezentacji

INSTALACJA WENTYLACYJNA

Przypominam o zaplanowanych sprawdzianach 05.05.20r. z technologii gastronomicznej Ryby i owoce morza, 07.05.20r. z wyposażenia technicznego zakładów gastronomicznych  Instalacje(elektryczna, gazowa, wodno-kanalizacyjna, grzewcza, wentylacyjno – klimatyzacyjna)  zakładów gastronomicznych.

Pozdrawiam

Teresa Szymoniuk