Uncategorized

Wyposażenie techniczne zakładów gastronomicznych i bhp I PT

Dzień dobry

29.05.2020r

Temat: Urządzenia do wyrabiania ciasta i ubijania masy

Cel lekcji: Poznanie urządzeń do wyrabiania ciasta i ubijania masy

Zagadnienia do zapisania w zeszycie:

  1. Urządzenia do wyrabiania ciasta:

       miesiarki   zbudowane z:

  • mieszadła,  zgniatacza
  • dzieży obrotowej
  • korpusu
  • napędu elektrycznego
  1. Maszyny do ubijania masy (ubijaczki)

zbudowane z:

  • kadłuba
  • kociołka z podnośnikiem
  • grzejnika gazowego
  • ubijaka (rózga)
  • napędu elektrycznego

Materiał nauczania zamieszczam w prezentacji

URZĄDZENIA DO WYRABIANIA CIASTA

maszyny do wyrabiania ciasta

maszyny do ubijania masy

Proszę zapoznać się z materiałem i przeanalizować treści zgodnie z punktami

Pozdrawiam

Teresa Szymoniuk