Dzień dobry
04.05.2020r.
Temat: Opakowania w gastronomii
Cel lekcji: poznanie asortymentu opakowań stosowanych w gastronomii
Zagadnienia do zapisania w zeszycie:
- Definicja opakowania, w tym opakowania wielokrotnego użytku, wielomateriałowe, biodegradowalne, ulegające recyklingowi
- Podział opakowań ze względu na: stopień pakowania, materiał, formę konstrukcyjną, przeznaczenie, trwałość, związek z produktem
- Funkcje opakowań
- Oznaczenia na opakowaniach – rodzaje, oznaczenia zasadnicze, manipulacyjne, informacyjne, ekologiczne
W celu zapoznania się z materiałem proszę obejrzeć prezentację
https://slideplayer.pl/slide/10233561/
oraz FUNKCJE OPAKOWAŃ
W oparciu o materiał zawarty w prezentacjach proszę rozwiązać test i przesłać na adres teresa.szymoniuk@wp.pl
Przypominam o sprawdzianie jutro tj. 05.05.20 r z technologii gastronomicznej: ryby i owoce morza
Pozdrawiam i życzę miłej pracy
Teresa Szymoniuk