Uncategorized

Wyposażenie techniczne zakładów gastronomicznych i bhp I P4

29.04.2020r.

Temat: Instalacja oświetleniowa w zakładzie gastronomicznym

Cel lekcji: poznanie budowy, działania i obsługi instalacji oświetleniowej w zakładzie gastronomicznym

Zagadnienia do zapisania w zeszycie:

1. Skutki niewłaściwego oświetlenia w pracy

2. Urządzenia oświetleniowe

3. Rodzaje źródeł światła -( energooszczędne źródła światła)

4. Charakterystyka oświetleniowa

5. Oświetlenie w zakładzie gastronomicznym

Proszę zapoznać się z materiałem zamieszczonym w prezentacji i dokładne przeanalizowanie zawartych treści

INSTALACJA OŚWIETLENIOWA

Informuję, że 06.05.2020r( środa) zaplanowałam sprawdzian  z wyposażenia technicznego zakładów gastronomicznych  z działu Instalacje ( elektryczna, gazowa, grzewcza, wodno-kanalizacyjna, wentylacyjno -klimatyzacyjna, oświetleniowa) zakładów gastronomicznych. Proszę o przypomnienie  materiału nauczania i solidne przygotowanie do sprawdzianu.

Pozdrawiam

Teresa Szymoniuk