29.04.2020r.
Temat: Instalacja oświetleniowa w zakładzie gastronomicznym
Cel lekcji: poznanie budowy, działania i obsługi instalacji oświetleniowej w zakładzie gastronomicznym
Zagadnienia do zapisania w zeszycie:
1. Skutki niewłaściwego oświetlenia w pracy
2. Urządzenia oświetleniowe
3. Rodzaje źródeł światła -( energooszczędne źródła światła)
4. Charakterystyka oświetleniowa
5. Oświetlenie w zakładzie gastronomicznym
Proszę zapoznać się z materiałem zamieszczonym w prezentacji i dokładne przeanalizowanie zawartych treści
Informuję, że 06.05.2020r( środa) zaplanowałam sprawdzian z wyposażenia technicznego zakładów gastronomicznych z działu Instalacje ( elektryczna, gazowa, grzewcza, wodno-kanalizacyjna, wentylacyjno -klimatyzacyjna, oświetleniowa) zakładów gastronomicznych. Proszę o przypomnienie materiału nauczania i solidne przygotowanie do sprawdzianu.
Pozdrawiam
Teresa Szymoniuk