1P4 (Tech)Zdalne Lekcje

Wyposażenie techniczne zakładów gastronomicznych i bhp I P4

13.05.2020r.

Temat : Maszyny do mycia naczyń o działaniu ciągłym

Cel lekcji: poznanie maszyn i urządzeń do mycia i wyparzania naczyń

Zagadnienia do zapisania  w zeszycie:

  1. Urządzenia do mycia naczyń o działaniu ciągłym – zmywarki tunelowe
  2. Strefy mycia w zmywarkach tunelowych
  3. Zasady eksploatacji zmywarek

Zmywarki tunelowe przystosowane są do ekstremalnych obciążeń w stołówkach, barach, hotelach. Rozwiązania konstrukcyjne umożliwia rozbudowanie o kolejne moduły, dzięki czemu możemy dostosować zmywarkę do potrzeb lokalu. Wysoka wydajność mycia w krótkim czasie sprawia, że zmywarki te są bardzo ekonomiczne.. Urządzenia z tej kategorii dzielimy  na stacjonarne i modułowe

Proszę zapoznać się z prezentacją

Maszyny-i-urządzenia-do-mycia-i-wyparzania-naczyń(3)

obejrzeć filmy

https://www.youtube.com/watch?v=A5lPxYRF7i0

Pozdrawiam

Teresa szymoniuk