Uncategorized

Wyposażenie techniczne zakładów gastronomicznych i bhp I P4

Dzień dobry

  1. 06.2020 r.

Temat: Urządzenia do obróbki termicznej produktów. Trzony kuchenne, taborety grzewcze. 2 godziny lekcyjne

Cel lekcji: poznanie  sposobów wymiany ciepła, urządzeń do obróbki termicznej  produktów

Dzisiejszy temat rozpoczyna nowy dział : urządzenia  do obróbki termicznej produktów.

Zagadnienia do zapisania w zeszycie:

  1. Aparatura do obróbki termicznej produktów

a. Źródła ciepła

b. Sposoby wymiany ciepła

c. Podział aparatury do obróbki termicznej

2. Trzony kuchenne

a. Gazowe

b. Elektryczne

c. Indukcyjne

3. Płyty grzejne

4. Taborety grzewcze ( są uzupełnieniem trzonów kuchennych)

a. Gazowe

b. Elektryczne

Wiadomości dotyczące urządzeń do obróbki termicznej produktów zamieszczam w materiałach:

Aparatura do obróbki termicznej

Oraz prezentacjach :

TRZONY KUCHENNE

TABORETY KUCHENNE

PŁYTY GRZEJNE

Zakończyliśmy  dział: Urządzenia i maszyny do  obróbki wstępnej surowców. Przypominam o zaplanowanym sprawdzianie w środę  17.06.2020 r. Proszę o przygotowanie się do sprawdzianu.

Pozdrawiam

Teresa Szymoniuk