Dzień dobry
- 06.2020 r.
Temat: Urządzenia do obróbki termicznej produktów. Trzony kuchenne, taborety grzewcze. 2 godziny lekcyjne
Cel lekcji: poznanie sposobów wymiany ciepła, urządzeń do obróbki termicznej produktów
Dzisiejszy temat rozpoczyna nowy dział : urządzenia do obróbki termicznej produktów.
Zagadnienia do zapisania w zeszycie:
- Aparatura do obróbki termicznej produktów
a. Źródła ciepła
b. Sposoby wymiany ciepła
c. Podział aparatury do obróbki termicznej
2. Trzony kuchenne
a. Gazowe
b. Elektryczne
c. Indukcyjne
3. Płyty grzejne
4. Taborety grzewcze ( są uzupełnieniem trzonów kuchennych)
a. Gazowe
b. Elektryczne
Wiadomości dotyczące urządzeń do obróbki termicznej produktów zamieszczam w materiałach:
Aparatura do obróbki termicznej
Oraz prezentacjach :
Zakończyliśmy dział: Urządzenia i maszyny do obróbki wstępnej surowców. Przypominam o zaplanowanym sprawdzianie w środę 17.06.2020 r. Proszę o przygotowanie się do sprawdzianu.
Pozdrawiam
Teresa Szymoniuk