Uncategorized

Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii II PT

05.05.2020r.

Temat : Maszyny do mycia naczyń o działaniu ciągłym.

Zmywarki tunelowe.

Witam.

Zadania na dzisiaj :

  1. Urządzenia do mycia naczyń o działaniu ciągłym – zmywarki tunelowe
  2. Strefy mycia w zmywarkach tunelowych
  3. Zasady eksploatacji zmywarek

Zmywarki tunelowe idealnie sprawdzą się w barach, stołówkach, szpitalach i hotelach ze względu na wysoką wydajność i łatwość obsługi. Przystosowane do ekstremalnych obciążeń. Rozwiązanie konstrukcyjne zmywarek tunelowych umożliwia rozbudowanie o kolejne moduły, dzięki czemu możemy dostosować zmywarkę do potrzeb lokalu. Wysoka wydajność mycia w krótkim czasie sprawia, że zmywarki te są także bardzo ekonomiczne. Urządzenia z tej kategorii dzielimy też na zmywarki stacjonarne oraz modułowe.

Treści do dzisiejszej lekcji znajdziecie w prezentacji

Maszyny i urządzenia do mycia i wyparzania naczyń

Z lekcji należy sporządzić notatkę i  przesłać ją do dnia 07.05.2020r)

Wszelkie pytania i informacje zwrotne należy kierować do mnie na e-mail – jolantazajac66@wp.pl  lub poprzez e-dziennik wpisując w tytule wiadomości imię i nazwisko ucznia oraz klasę.

Powodzenia

Jolanta Zając