Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii – klasa II PT
31.03.2020r.
Dzień dobry.
Temat:
Technika produkcji potraw metodą SOUS – VIDE
- Wyjaśnienie pojęcia ,,SOUS –VIDE” – https://pl.wikipedia.org/wiki/Sous-vide
- Informacje dotyczące metody – https://smazymy.com/technika-sous-vide-co-to-jest/
- Charakterystyka sprzętu niezbędnego do sporządzana potraw metodą Sous- vide”
- Wady i zalety metody – prezentację dostaniecie na E-mail.
- W zeszycie przedmiotowym zapisujemy temat i sporządzamy krótką notatkę.
- Zachęcam do obejrzenia na Youtobe filmu o sporządzaniu potrawy metodą Sous-vide – https://www.youtube.com/watch?v=9bP4h3fQM5Y
Jestem do waszej dyspozycji w razie pytań na dzienniku elektronicznym lub na poczcie elektronicznej jolantazajac66@wp.pl
Pozdrawiam i życzę miłej pracy.
Jolanta Zając