Uncategorized

Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii – 2FTP

Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii – klasa II FTP

2.04.2020r

Dzień dobry.

Temat: Technika produkcji potraw metodą SOUS – VIDE

  1. Wyjaśnienie pojęcia ,,SOUS –VIDE” -https://pl.wikipedia.org/wiki/Sous-vide
  2. Informacje dotyczące metody – https://smazymy.com/technika-sous-vide-co-to-jest/
  3. Charakterystyka sprzętu niezbędnego do sporządzana potraw metodą Sous- vide”
  4. Wady i zalety metody – prezentację dostaniecie na E-mail.
  5. W zeszycie przedmiotowym zapisujemy temat i sporządzamy krótką notatkę.
  1. Zachęcam do obejrzenia na Youtobe filmu o sporządzaniu potrawy metodą Sous-vide – https://www.youtube.com/watch?v=9bP4h3fQM5Y

Jestem do waszej dyspozycji w razie pytań na dzienniku elektronicznym lub na poczcie elektronicznej jolantazajac66@wp.pl

Pozdrawiam i życzę miłej pracy.

Jolanta Zając