15.05.2020.
Dzień dobry.
Temat : Zasady kalkulacji usług gastronomicznych.
Celem dzisiejszej lekcji jest poznanie zasad kalkulacji usług gastronomicznych.
Kalkulacja cen usług gastronomicznych polega na zsumowaniu wartości poszczególnych wartości usług związanych z przygotowaniem i obsługą na podstawie cenników opracowanych przez zakład lub firmę cateringową.
Pełna kalkulacja usługi obejmuje koszty: potraw, napojów alkoholowych i bezalkoholowych, serwisu (obsługi), usług o charakterze rozrywkowym, dodatkowych usług uzgodnionych ze zleceniodawcą czyli konsumentem.
Kartkówka – załącznik 1
Treści do lekcji znajdują się w prezentacji (slajdy 1-8 )
Wszelkie pytania i informacje zwrotne należy kierować do mnie na e-mail – jolantazajac66@wp.pl lub poprzez e-dziennik wpisując w tytule wiadomości imię i nazwisko ucznia oraz klasę.
Powodzenia. J. Zając