Dzień dobry.
Temat: . Mięsna masa mielona – dobór surowca, składniki i zasady sporządzania
Czas realizacji: 2 godziny
Zagadnienia do lekcji:
- Składniki podstawowe i dodatkowe mięsnej masy mielonej
- Zasady doboru surowca i schemat produkcji mięsnej masy mielonej
- Asortyment potraw z mięsnej masy mielonej
Potrawy z mięsa mielonego należą do bardzo popularnych i jednych z tańszych jeśli chodzi o potrawy mięsne. Treści do lekcji znajdują się w https://prezi.com/lcuaxyz73ous/potrawy-z-miesa-mielogo/ oraz w
Załączniku 1
Z otrzymanej prezentacji należy sporządzić notatkę. Podsumowaniem lekcji będzie sprawdzenie zdobytej wiedzy poprzez wykonanie następujących zadań 1. Wyjaśnij pojęcie tablerowania. 2. Którą potrawę z masy mielonej podał/a byś na obiad i dlaczego? Odpowiedzi przesyłamy na adres jolantazajac66@wp.pl w terminie do 08.05.2020
Załącznik 2
asortyment potraw z masy mielonej
Proszę przygotować na wtorek składniki na zajęcia praktyczne: maka pszenna 200g, masło 200g lub ( nie roślinne i nie margaryna)
Pozdrawiam Jolanta Zając