Dzień Dobry
20.04.2020r.
Temat: Potrawy z jaj smażonych
Zagadnienia do zapisania w zeszycie:
- Obróbka cieplna jaj ( masło, margaryna, słonina, boczek wędzony, bekon) z dodatkiem kiełbasy, szynki, szczypiorku, grzybów, pomidorów
- Potrawy z jaj smażonych
jajecznica
jaja sadzone
omlety ( naturalny, biszkoptowy, mieszany)
kotlety z masy jajecznej
jaja nadziewane ( faszerowane)
3. Nadzienia do omletów:
warzywa(szparagi, cebula, zielenina, brokuły,szpinak, groszek zielony, pomidory)
zioła
owoce, bakalie
ryby (łosoś wędzony)
owoce morza ( małże, krewetki, szyjki rakowe)
sery
grzyby
pasty i sosy smakowe
Proszę zapoznać się z materiałem nauczania zawartym w :
Pozdrawiam
Teresa Szymoniuk