Uncategorized

Technologia gastronomiczna I PT

Dzień Dobry

28.04.2020r.

Temat:Utrwalenie wiadomości- charakterystyka ryb i owoców morza

Dzisiaj jest ostatnia lekcja z działu: charakterystyka ryb i owoców morza. Sprawdzian wiadomości jest zaplanowany na dzień 06.05.2020r.  (środa). Proszę solidnie przygotować się do sprawdzianu.z następujących zagadnień:

1. Wartość odżywcza ryb i owoców morza

2. Ocena świeżości ryb i owoców morza

3. Charakterystyka ryb ryb i owoców morza  ( gatunki)

4. Warunki przechowywania surowców  oraz potraw z ryb i owoców morza

5. Przetwory z ryb i owoców morza

6. zastosowanie ryb i owoców morza do produkcji potraw.

Załączam kartę pracy , którą ocenię.  Proszę kartę  wypełnić i  i tylko! odpowiedzi przesłać do 30.04.20r. na adres teresa.szymoniuk@wp.pl

Karta pracy – ryby i owoce morza

Pozdrawiam i życzę przyjemnej pracy

Teresa Szymoniuk