Dzień dobry
15.06.2020 r.
Temat: Produkcja i zastosowanie przetworów z warzyw
Cel lekcji : poznanie metod i zasad produkcji oraz asortymentu przetworów z warzyw
Zagadnienia do zapisania w zeszycie:
- Metody utrwalania stosowane w przetwórstwie warzyw
- Podział przetworów warzywnych i ich zastosowanie w żywieniu
Wiadomości dotyczące produkcji i zastosowania przetworów zamieszczam w materiale:
Półprodukty i przetwory z warzyw
Proszę obejrzeć filmy:
https://www.youtube.com/watch?v=AmKqjtiJntg&t=111s
Przypominam o zaplanowanym sprawdzianie z wyposażenia technicznego zakładów gastronomicznych w dniu 17.06.2020 r. (środa) z zakończonego działu: maszyny i urządzenia do obróbki wstępnej surowców. Proszę solidnie się przygotować , bo będzie możliwość podwyższenia oceny z wyposażenia na koniec roku szkolnego.
Pozdrawiam
Teresa Szymoniuk