Uncategorized

Wyposażenie techniczne zakładów gastronomicznych I PT

Dzień dobry

05.06.2020r.

Temat : Urządzenia do obróbki wstępnej jaj. Zasady eksploatacji maszyn i urządzeń do obróbki wstępnej surowców

Cel lekcji: poznanie urządzeń do obróbki wstępnej jaj.

Poznanie zasad właściwej eksploatacji maszyn i urządzeń do obróbki wstępnej surowców

Zagadnienia do zapisania w zeszycie:

  1. Urządzenia do obróbki wstępnej jaj:
  2. Owoskop
  3. Naświetlacze jaj

– szufladowy

– walizkowy

  1. Zasady właściwej eksploatacji maszyn i urządzeń do obróbki wstępnej surowców
  2. zasady bezpiecznej obsługi maszyn i urządzeń
  3. Zasady mycia i konserwacji

Treści do lekcji znajdują się w prezentacji:

URZĄDZENIA DO OBRÓBKI WSTĘPNEJ JAJ

ZASADY WŁAŚCIWEJ EKSPLOATACJI MASZYN I URZĄDZEŃ

Obejrzyj filmy:

 

Pozdrawiam

Teresa Szymoniuk