Uncategorized

Technologia gastronomiczna I P4

Dzień Dobry

29.04.2020r.

Temat: Utrwalenie wiadomości- charakterystyka ryb i owoców morza

Dzisiaj jest ostatnia lekcja z działu: charakterystyka ryb i owoców morza. Sprawdzian wiadomości jest zaplanowany na dzień 05.05.2020r.  (wtorek). Proszę solidnie przygotować się do sprawdzianu z następujących zagadnień:

  1. Wartość odżywcza ryb i owoców morza
  2. Ocena świeżości ryb i owoców morza
  3. Charakterystyka ryb i owoców morza  ( gatunki)
  4. Warunki przechowywania surowców  oraz potraw z ryb i owoców morza
  5. Przetwory z ryb i owoców morza
  6. zastosowanie ryb i owoców morza do produkcji potraw.

Załączam kartę pracy , którą ocenię.  Proszę kartę  wypełnić i  i tylko! odpowiedzi przesłać do 30.04.20r. na adres teresa.szymoniuk@wp.pl

Karta pracy – ryby i owoce morza

Pozdrawiam i życzę przyjemnej pracy

Teresa Szymoniuk