Uncategorized

Technologia gastronomiczna 3MTP

07.04.2020 r.

Witam ponownie

Temat lekcji: Charakterystyka diety niskobiałkowej

Zagadnienia do tematu:

  1. Cel i zastosowanie diety
  2. Wartość odżywcza diety
  3. Produkty zalecane i zabronione w diecie
  4. Przykładowy jadłospis

W celu zapoznania się z materiałem nauczania załączam prezentację, w której znajdziecie informacje dotyczące założeń diety niskobiałkowej (z ograniczeniem białka).

DIETA NISKOBIAŁKOWA

Proszę dokładnie przeanalizować wykaz produktów i potraw zalecanych i zabronionych w diecie.

DIETA NISKOBIAŁKOWA tabela produktów

W oparciu o przykładowy jadłospis oraz wykaz produktów i dozwolonych technik kulinarnych proszę opracować jednodniowy jadłospis dla osoby dorosłej w diecie niskobiałkowej.

Kontakt pod adresem dorotagajowy@wp.pl

Pozdrawiam

Dorota Gajowy