07.04.2020 r.
Dzień dobry
Temat: Charakterystyka diety bogatobiałkowej
Zagadnienia do lekcji:
- Cel i zastosowanie diety
- Wartość energetyczna i odżywcza diety
- Uwagi technologiczne
- Produkty i potrawy dozwolone i zabronione w diecie
- Przykładowy jadłospis
W celu zapoznania się z materiałem nauczania załączam prezentację, w której znajdziecie informacje dotyczące założeń diety bogatobiałkowej (wysokobiałkowej).
Proszę dokładnie przeanalizować wykaz produktów i potraw, które są dozwolone i zabronione w diecie a w szczególności zalecane.
W oparciu o przykładowy jadłospis oraz wykaz dozwolonych, zalecanych i zabronionych produktów oraz dozwolonych technik kulinarnych proszę opracować jednodniowy jadłospis dla osoby dorosłej w diecie bogatobiałkowej.
Kontakt ze mną pod adresem dorotagajowy@wp.pl
Pozdrawiam
Dorota Gajowy