Temat: Powtórzenie wiadomości.
Celem dzisiejszej lekcji jest powtórzenie i utrwalenie wiadomości z działu trzoda chlewna.
Aby właściwie przygotować się do sprawdzianu, który odbędzie się w środę proszę powtórzyć i przeanalizować następujące treści:
- Użytkowanie rozpłodowe świń.
- Odchów, żywienie i pielęgnacja prosiąt.
- Podstawy żywienia trzody chlewnej.
- Zasady żywienia i utrzymania tuczników.
- Technologie produkcji żywca wieprzowego.
- Systemy produkcji w fermach trzody chlewnej.
- Systemy utrzymania trzody chlewnej.
- Warunki utrzymania trzody chlewnej w aspekcie utrzymania dobrostanu.
- Budynki i pomieszczenia dla trzody chlewnej.
- Podstawowe wskaźniki warunkujące efektywność produkcji.
- Zasady przechowywania odchodów zwierzęcych.
- Jakość surowca rzeźnego.
Wszelkie pytania proszę kierować na pocztę: a.swiderska.zsckr@gmail.com lub na dziennik.
Pozdrawiam. Anna Świderska