1CB (SB_I)1CG (SB_I)Zdalne Lekcje

Produkcja zwierzęca 1CB i 1CG

30-04-2020

Temat: Konserwowanie pasz – suszenie

Celem lekcji będzie poznanie kolejnego sposoby przedłużenia trwałości pasz jakim jest suszenie.

  1.  Sposoby suszenia pasz objętościowych
  • suszenie naturalne na ziemi lub przyrządach
  • dosuszanie ciepłym lub zimnym powietrzem
  • suszenie mechaniczne gorącymi gazami

Przepisz do zeszytu wymienione powyżej sposoby suszenia pasz objętościowych

Dla chętnych:

Przypomnij sobie z poprzednich lekcji jakie cechy  uwzględniamy przy ocenie organoleptycznej siana

Osoby chcące poprawić oceny proszone są o wypisanie tych cech w zeszycie , zrobienie zdjęcia i wysłanie na mój adres z podaniem swoich danych

Proszę o obejrzenie filmu

 

D.Koczkodaj           dkoczkodaj@poczta.fm