AktualnościKonkursyUncategorized

Podsumowanie „Piernikowych Mistrzostw”

    Uczniowie klas technikum żywienia i usług gastronomicznych ZSCKR w Jabłoniu na co dzień zdobywają wiedzę i umiejętności m.in. z zakresu przygotowywania różnych potraw, w tym ciast i ciasteczek. To do nich był skierowany szkolny konkurs „Piernikowe Mistrzostwa”, którego celem było kultywowanie i upowszechnianie tradycji pieczenia świątecznych pierników oraz prezentacja wytworów własnej pracy twórczej. Wszystkie zgłoszone prace udowodniły, że uczniowie z pasją i zaangażowaniem robią to, co lubią.

    Komisja konkursowa w składzie: Joanna Michaluk, Anna Salomon i Małgorzata Semeniuk (nauczyciele przedmiotów zawodowych) zapoznała się ze wszystkimi pracami i przyznała nagrody i dyplomy:

1. miejsce – Joannie Zieńczuk z kl. IV PT

2. miejsce – Justynie Naumczyk z kl. V PT

3. miejsce – Melanii Klimejko z kl. V PT

Gratulujemy i cieszymy się, że przedświąteczny czas przyniósł Wam radość z przygotowania niesamowitych arcydzieł piernikowych.

 

Organizatorzy