Uczniowie klas technikum żywienia i usług gastronomicznych ZSCKR w Jabłoniu na co dzień zdobywają wiedzę i umiejętności m.in. z zakresu przygotowywania różnych potraw, w tym ciast i ciasteczek. To do nich był skierowany szkolny konkurs „Piernikowe Mistrzostwa”, którego celem było kultywowanie i upowszechnianie tradycji pieczenia świątecznych pierników oraz prezentacja wytworów własnej pracy twórczej. Wszystkie zgłoszone prace udowodniły, że uczniowie z pasją i zaangażowaniem robią to, co lubią.
Komisja konkursowa w składzie: Joanna Michaluk, Anna Salomon i Małgorzata Semeniuk (nauczyciele przedmiotów zawodowych) zapoznała się ze wszystkimi pracami i przyznała nagrody i dyplomy:
1. miejsce – Joannie Zieńczuk z kl. IV PT
2. miejsce – Justynie Naumczyk z kl. V PT
3. miejsce – Melanii Klimejko z kl. V PT
Gratulujemy i cieszymy się, że przedświąteczny czas przyniósł Wam radość z przygotowania niesamowitych arcydzieł piernikowych.
Organizatorzy