23.04.2020 Witam!
Temat: Systemy zapewniania jakości zdrowotnej żywności.
Rozpoczynamy nowy dział dotyczący systemów zapewniających jakość zdrowotną żywności. Zadania na dzisiejszą lekcję
- Pojęcie jakości
- Systemy zapewniania jakości
Jakość (gr. poiotes, łac. qualitas) – pojęcie filozoficzne zdefiniowane przez Platona jako „pewien stopień doskonałości”. W gastronomii jakość dotyczy żywności.
Systemy zapewniania jakość i bezpieczeństwo zdrowotne żywności. – ( treści do lekcji) https://centrum.jakosci.pl/standard,jakosc-i-bezpieczenstwo-zdrowotne-zywnosci-systemy-zapewnienia-jakosci.html Zapoznaj się z treściami pod wskazanym adresem. Sporządź krótką notatkę, zawierającą cel stosowania systemów, i systemy (skrót i rozwinięcie np. GHP- Dobra Praktyka Higieniczna). Prześlij ją na e-dziennik lub pocztę elektroniczną do 27.04.2020r.
Wszelkie pytania i informacje zwrotne należy kierować do mnie na e-mail – jolantazajac66@wp.pl lub poprzez e-dziennik wpisując w tytule wiadomości imię i nazwisko ucznia oraz klasę.
Przypominam o sprawdzianie wiadomości w 27.04.2020r . Zagadnienia otrzymaliście na pocztę elektroniczną. Powodzenia. Jolanta Zając