Uncategorized

Podstawy gastronomii I P4

PODSTAWY GASTRONOMII

20.04.2020r

DZIEŃ DOBRY.

TEMAT: UTRAWLENIE WIADOMOŚCI.

Drodzy uczniowie zakończyliśmy pracę nad kolejnym działem, który należy podsumować sprawdzianem wiadomości. W związku z tym podaję zagadnienia powtórzeniowe. Pomogą one wam w przygotowaniu się do sprawdzianu. Przewidywany termin 27. 04.2020 (poniedziałek) lub 30.04.2020r ( czwartek)

  1. Podstawowe pojęcia- proces technologiczny
  2. Obróbka wstępna brudna
  3. Obróbka wstępna czysta
  4. Zmiany w surowcach podczas obróbki wstępnej
  5. Ciemnienie warzyw i owoców
  6. Obróbka cieplna
  7. Zmiany w produktach zachodzące w procesie obróbki cieplnej
  8. Nowoczesne techniki kulinarne

Na pocztę otrzymacie materiały. Proszę się z nimi zapoznać.

Wszelkie pytania i informacje zwrotne należy kierować do mnie na e-mail – jolantazajac66@wp.pl lub poprzez e-dziennik wpisując w tytule wiadomości imię i nazwisko ucznia oraz klasę.

 

Powodzenia.

Jolanta Zając