PODSTAWY GASTRONOMII
20.04.2020r
DZIEŃ DOBRY.
TEMAT: UTRAWLENIE WIADOMOŚCI.
Drodzy uczniowie zakończyliśmy pracę nad kolejnym działem, który należy podsumować sprawdzianem wiadomości. W związku z tym podaję zagadnienia powtórzeniowe. Pomogą one wam w przygotowaniu się do sprawdzianu. Przewidywany termin 27. 04.2020 (poniedziałek) lub 30.04.2020r ( czwartek)
- Podstawowe pojęcia- proces technologiczny
- Obróbka wstępna brudna
- Obróbka wstępna czysta
- Zmiany w surowcach podczas obróbki wstępnej
- Ciemnienie warzyw i owoców
- Obróbka cieplna
- Zmiany w produktach zachodzące w procesie obróbki cieplnej
- Nowoczesne techniki kulinarne
Na pocztę otrzymacie materiały. Proszę się z nimi zapoznać.
Wszelkie pytania i informacje zwrotne należy kierować do mnie na e-mail – jolantazajac66@wp.pl lub poprzez e-dziennik wpisując w tytule wiadomości imię i nazwisko ucznia oraz klasę.
Powodzenia.
Jolanta Zając