Temat na 20.04.2020r.: Określanie czynności związanych z przygotowaniem potrawy.
Szanowni Uczniowie dzisiaj pracujemy zgodnie z następującym planem:
- Przepiszcie słownictwo, które Wam przygotowałam w złączniku zdalne lekcje:
zdalne lekcje 3FT 20.04.2020r.
2. Przeczytajcie przepis na naleśniki w języku niemiecki, który znajduje się w pliku zdalne lekcje.
3. Zapoznajcie się z zadaniami dotyczącymi przepisów w Waszym podręczniku: A2 i A3 str.30.
4. Posłuchajcie ćwiczenia A5 z podręcznika i zaznaczcie kolejność czynności, wykonywanych
w trakcie przygotowania sałatki owocowej.
5. Następnie dopasujcie zwroty przygotowania sałatki do rysunków.
6. Proszę zapoznać się z ćwiczeniem 35 na stronie 110 podręcznik Hier und da 2.
Napiszcie w jaki sposób przygotowuje się sałatkę owocową.
Dla chętnych :
– Poczytajcie sobie inne przepisy na stronach internetowych.
– Obejrzyjcie film.
https://www.youtube.com/watch?v=OG0g6PFJGMo
Rozwiązania wszystkich zadań proszę odesłać do 22.04.2020r. na adres e-maila: justynai@go2.pl
Pytania proszę kierować na podany adres e-mail lub poprzez dziennik elektroniczny.
Pozdrawiam
Justyna Hawryluk