Uncategorized

Język angielski -3CB

21.04.2020

Temat lekcji:

Podstawowe zasady zdrowego żywienia

Cele:

*Zapoznanie i poszerzenie słownictwa na temat ”żywienia”.
*Utrwalenie słownictwa , związanego ze zdrowym odżywianiem .
*Utrwalenie zwrotów i słownictwa poprzez tworzenie własnych wypowiedzi na temat zdrowego odżywiania.
Planowany przebieg lekcji:

Zadanie 1. Do zeszytu przedmiotowego wypisz nazwy produktów , które uważasz za zdrową żywność .  Wykorzystaj BANK SŁÓW str.110-111. Link do podręcznika w formacie PDF:
https://zsckrjablon.pl/wp-content/uploads/2020/04/Repetytorium-Maturalne-Longman-2015.pdf

Zadanie 2. Do zeszytu przedmiotowego wypisz produkty, które uważane za niezdrowe.( BANK SŁÓW str.110-111)

Zadanie 3. Popatrz na obrazek str.103. Czy posiłki przedstawione na obrazkach uważasz za zdrowe czy niezdrowe jedzenie. Uzasadnij swoją odpowiedź.

Zadanie 4. Odpowiedz na pytania:

  • What types of food do you normally eat?
  • Would you like to try grilled snakes or frog leg stew?
  • What do you usually have for breakfast?

Rozwiąż zadania . Odpowiedzi przyślij na Messenger lub elikor@onet.pl.

Powodzenia.

Galina Kuchta